Supersmarriga kanelbullar, toppade med pärlsocker på klassiskt vis.

Supersmarriga kanelbullar, toppade med pärlsocker på klassiskt vis. Kanelbullar är lika goda året runt och är nästan ett måste i frysen.

Recept: Kanelbullar

Ca 20 st

Ingredienser
25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 krm salt
½ tsk mortlad kardemumma
75 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker

7–8 dl vetemjöl  

Fyllning

ca 100 g smör, rumsvarmt

½–1 dl strösocker
ca 1 msk mald kanel 

Garnering

1 ägg
pärlsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, kardemumma, smör, strösocker och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och bullarna luftiga.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

3. Dela degen i två bitar och kavla ut dem till rektanglar, ca 1 cm tjocka.

4. Bred ut smör på rektanglarna och strö över strösocker och kanel. Rulla ihop dem till rullar och skär dem i bitar, ca 2 cm tjocka.

5. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk
i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–9 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk så håller de sig saftigare.

Läs fler goda bullrecept:

Blåbärsbullar
Syltblommor
Äppelmosbullar

NUVARANDE Kanelbullar – godaste grundreceptet
NÄSTA Cupcakes med jordgubbar