Testa att baka dina kanelbullar i långpanna – både enkelt och snyggt!

RECEPT: Kanelbullar i långpanna med färskostsfrosting

INGREDIENSER

Ca 12 st

Deg

  • 25 g jäst
  • 100 g smör, kylskåpskallt
  • 2 dl mjölk, kylskåpskall
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 2 tsk hela kardemummakärnor, mortlade
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • ca 7 dl vetemjöl

Fyllning

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl muscovadosocker
  • 2 msk mald kanel

Pensling

  • 1 ägg, uppvispat

Frosting

  • 100 g färskost
  • 125 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 200 g florsocker

Gör så här

  1. Deg: Häll alla ingredienser i en bunken till en köksassistent. Arbeta degen smidig i 10 min. Låt den jäsa i ca 90 min.
  2. Fyllning: Vispa smör, muscovadosocker och kanel med elvisp till en slät smet.
  3. Smörj två ugnsformar, ca 25 x 18 cm. Stjälp ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda och kavla ut degen till en rektangel, ca 48 x 35 cm. Bred ut fyllningen på degplattan och rulla ihop den från långsidan.
  4. Skär rullen i 12 bitar. Lägg bullarna i formarna, sex i varje form, med snittytan uppåt och låt dem jäsa i 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Pensla bullarna ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 14–15 min.
  6. Frosting: Under tiden som bullarna är i ugnen, vispar du ihop alla ingredienser till frostingen. Bred ut den på bullarna när de kommit ut ur ugnen.
NUVARANDE Kanelbullar i långpanna med färskostsfrosting
NÄSTA Chokladcupcakes med Baileys & hallonfrosting