Kanelbullar med äppelsmak innehåller både äppeljuice- och mos.

De goda kanelbullarna är smaksatta med både äppeljuice och äppelmos.

Recept: Kanelbullar med äppelsmak

20 st

50 g jäst
2 ½ dl äppeljuice (drickfärdig)
2 ½ dl mjölk, rumsvarm
½ dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
2 krm salt
10–11 dl vetemjöl
75 g smör, rumsvarmt 

Fyllning
ca 1 dl äppelmos
mald kanel

Garnering
1 uppvispat ägg
pärlsocker
ca ½ dl mandelspån

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt äppeljuice och mjölk. Rör om så att jästen löses upp.

2. Tillsätt socker, kardemumma, salt och mjölet, lite i taget. Klicka ner smöret och arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk i ca 40 min.

3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Eventuellt behövs lite mer mjöl, men var försiktig med mjölmängden, bullarna blir saftigare med mindre mängd. Kavla ut degen till en stor rektangel.

4. Bred på äppelmoset och strö över kanel. Vik ihop ena långsidan mot den andra till ett dubbelvikt ark. Skär degen i ca 20 remsor.

5. Vrid varje remsa åt olika håll i ändarna och snurra ihop till en knut. Lägg dem glest på en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30 x 35 cm.

5. Låt jäsa i rumstemperatur under bakduk  i ca 30 min. Sätt ugnen på 220 grader.

6. Pensla med ägg och strö över pärlsocker och mandelflarn. Grädda bullarna mitt
i ugnen i ca 15 min.

Grundrecept till klassiska kanelbullar

På vår systersajt Allt Om Mat hittar du bästa receptet på klassiska kanelbullar.