Få det bästa av två världar – smarriga kanelbullar blandade med krämig vaniljglass.

Recept: Kanelbulleglass

INGREDIENSER

Ca 6 dl

  • 5 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning

Kanelsås

  • 25 g smör
  • 1 tsk mald kanel
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa grädden fluffig i en bunke.
  2. Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker pösigt i en annan bunke. Blanda ner grädden i äggblandningen och häll den i en frystålig skål.
  3. Skär bullarna i små bitar och rör ner dem i glass­smeten. Ställ glassen i frysen och låt den frysa något, ca 1 tim.
  4. Kanelsås: Smält smöret i en kastrull. Rör ner kanel, strösocker och florsocker. Låt det puttra på svag värme i några minuter. Låt den kallna.
  5. Ringla ner såsen i glassen innan den frusit helt. Rör om lite försiktigt. Låt glassen frysa helt.
Kanelbulleglass – Glass med kanelbullesmak

Foto: ROGER OLSSON

Krämig vaniljglass fylld med smarriga bullbitar och en kanelsås som blir knäckig och god i frysen.


Fler härliga glassrecept:

Glassbakelser med krokant
Vaniljkokta päron med pistaschglass