Supersmarrig och lättbakad kanelbullekladdkaka.

Recept: Kanelbullekladdkaka

INGREDIENSER

8–10 bitar

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk hela kardemummakärnor, mortlade

Fyllning

  • 50 g smör
  • 2 msk mald kanel
  • 2 msk ljust muscovadosocker

Garnering

  • pärlsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en springform, ca 21 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull, ta av den från plattan och tillsätt resten av ingredienserna. Rör till en slät smet och häll den i formen.
  3. Fyllning: Smält smöret och blanda det med kanel och muscovadosocker. Ringla eller spritsa ut fyllningen över kakan som en spiral från mitten och ut mot sidorna. Strö över lite pärlsocker.
  4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt
    den svalna i formen.
NUVARANDE Kanelbullekladdkaka
NÄSTA Hallon- och lakritspannacotta