Små pannkakor med smak av kanelbulle. Lönnsirap eller en enkel glasyr av florsocker är också gott till pannkakorna.

Recept: Kanelbullepannkakor

INGREDIENSER

Ca 6 st

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl filmjölk
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 msk smör, smält
  • smör till stekning

Fyllning

  • ½ dl farinsocker
  • 1 ½ msk mald kanel
  • 2 ½ msk smör, smält

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda ihop vetemjöl, strösocker, salt, bikarbonat och bakpulver i en skål. Tillsätt filmjölk, ägg och smör och rör om till en slät och ganska tjock smet.
  2. Fyllning: Blanda alla ingredienser i en liten skål. Häll fyllningen i en liten spritspåse.
  3. Hetta upp lite smör i en medelvarm stekpanna och stek ca ¾ dl pannkakssmet åt gången. Innan du vänder på pannkakan, spritsa ut fyllningen i en spiral från mitten och ut mot sidorna. Vänd på den och stek den andra sidan.
  4. Servera gärna pannkakorna med lönnsirap.

Tips! Spritsa ut pannkakans fyllning som en kanelbulle.

kanelbullepannkakor med lönnsirap

Foto: Thomas Hjertén

Lönnsirap eller en enkel glasyr av florsocker är också gott till pannkakorna.

NUVARANDE Kanelbullepannkakor
NÄSTA Bullar med vinbär & äpple