Smörkräm med kanelsmak gör den här kanelbullerulltårtan lik en kanelbulle i smak.

Recept: Kanelbullerulltårta

INGREDIENSER

8–10 bitar

Botten

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk, rumsvarm

 

Kanelsmörkräm

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1–1 ½ msk mald kanel
  • 1 äggula

 

Garnering

  • strösocker
  • mald kanel
  • pärlsocker

 

Gör så här

  1. Botten: Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål. Sikta och vänd ner de torra ingredienserna omväxlande med mjölken i smeten tills den blir jämn. Häll smeten i långpannan och bred ut den med en slickepott.
  4. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 min. Strö lite strösocker och kanel på ett nytt bakplåtspapper och stjälp upp bottnen på den. Dra bort det första papperet från bottnen, pensla det med lite kallt vatten så lossnar det lättare.
  5. Kanelsmörkräm: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och kanel i en bunke. Tillsätt äggulan och fortsätt vispa till en jämn smet.
  6. Bred ut smörkrämen på bottnen och rulla försiktigt ihop den från långsidan med hjälp av papperet. Lägg rulltårtan, med skarven nedåt, i kylskåp i minst 30 min innan du skär den i skivor. Garnera ev varje skiva med lite pärlsocker.
NUVARANDE Kanelbullerulltårta
NÄSTA Pekan- och kolabullar