Varva smeten i formen med kanel och socker. Kakan får en härlig smak av kanelbullar.

Recept: Kanelbullesockerkaka

INGREDIENSER

12–14 bitar

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl

Fyllning

  • 1 msk mald kanel
  • 3/4 dl strösocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör smör och socker vitt och pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
  2. Tillsätt filmjölk, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
  3. Häll 1/3 av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Blanda kanel och socker. Strö över 1/3 av blandningen i formen.
  4. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
  5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
Kanelbullesockerkaka med kanelsocker på toppen

Strö gärna lite extra kanel och strösocker på kakan vid serveringen.

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!