Kanelig rabarberkaka serveras med en klick grädde. En av försommarens läckraste primörer är tveklöst rabarbern.

Recept: Kanelig rabarberkaka

INGREDIENSER

Ca 10 bitar

  • 100 smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 4–5 dl skivad rabarber, ca 240 g

Garnering

  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel

GÖR SÅ HÄR
:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, 22–24 cm i diameter, med löstagbar kant.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen tillsammans med mjölken i smörsmeten.
  4. Häll smeten i formen. Fördela den skivade rabarbern jämnt över och tryck ner den lite i smeten. Blanda socker och kanel och strö det över kakan.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 tim. Känn med en sticka att den är klar. Låt kakan svalna. Servera den som den är eller tillsammans med en klick grädde.