Spröda och goda mördegskakor med kanelsocker på toppen.

Recept: Kanelkakor

INGREDIENSER

30–50 st

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • 4 ½ dl vetemjöl

Garnering

  • ca ½ dl strösocker
  • ca 1 msk mald kanel

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med de övriga ingredienserna och arbeta snabbt ihop en deg. Lägg degen i en plastpåse i kylen i ca 30 min.
  2. Dela degen i två bitar. Rulla ut dem till längder, ca 4 cm i diameter, och forma dem fyrkantiga. Skär längderna i skivor, ½–1 cm tjocka, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Strö över en blandning av strö­socker och kanel och tryck till lite på ytan. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på plåten.
Kanelkakor

Strö en blandning av kanel & strösocker på kakorna.

Prenumerera på Hembakats nyhetsbrev här!