Knapriga glutenfria skorpor med mandel och kardemumma.

Knapriga glutenfria skorpor med mandel och kardemumma.

30–34 st

2 ägg
1 dl strösocker
2 tsk fiberhusk 
2 tsk bakpulver
½ tsk stötta kardemummakärnor
3 dl glutenfri mjölmix
75 g sötmandel

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 220 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt.

2. Blanda fiberhusk, bakpulver, kardemumma och mjölmix. Rör ner det i äggsmeten.

3. Grovhacka mandlarna och blanda in dem i smeten.

4. Bred ut smeten i två längder, ca 30 cm, på en plåt klädd med bakplåtspapper. Smeten är kladdig och lite lös, men jäser och växer på höjden i ugnen.

5. Grädda längderna mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem kallna innan du skär dem i sneda bitar, 2–3 cm breda. Lägg skorporna på plåten med snittytan uppåt.

6. Sänk värmen till 180 grader och torka dem i 20–30 min. Låt dem ligga kvar i eftervärmen om de inte torkat helt.