En lättbakad kaka som är en blandning mellan vetebröd och sockerkaka.

Recept: Kardemummabröd

INGREDIENSER

Ca 12 bitar

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 100 g smör, smält
  • 2 dl mjölk

Garnering

  • pärlsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser.
  2. Tillsätt smör och mjölk och blanda till en jämn deg.
  3. Smöra och bröa en avlång brödform, ca 1 1⁄2 liter. Häll degen i formen och strö pärlsocker ovanpå kakan.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Täck den ev på slutet av gräddningen med aluminiumfolie. Låt kakan svalna.