Knapriga kardemummaskorpor doppade i mörk choklad.

Knaprigt goda kardemummaskorpor som håller sig länge i kakburken.

Ca 30 st

4 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

½ dl strösocker

½ tsk salt

1 tsk kardemummakärnor, mortlade
75 g smör, rumsvarmt

1 ägg

1 dl mjölk

Garnering
ca 50 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och kardemumma i en bunke. Klicka ner smöret och nyp ihop ingredienserna med fingrarna.
2. Vispa ihop ägg och mjölk i en annan bunke och blanda ner det i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop degen.
3. Dela degen i 2 delar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till längder, ca 30 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 min.
5. Ta ut plåten och skär längderna i sneda bitar, ca 2 cm. Lägg skorporna med snittytan uppåt på plåten. Sänk ugns­värmen till 150 grader.
6. Rosta och torka skorporna mitt i ugnen i 30–40 min. Öppna luckan och låt dem ligga kvar och svalna på plåten i eftervärmen.
7. Garnering: Doppa ena änden på skorporna i smält choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna.

HÄR ÄR FLER GODA RECEPT PÅ SKORPOR:

LAVENDELSKORPOR

PISTASCHBISCOTTI

SAFFRANSBISCOTTI

MANDELBISCOTTI