Knapriga snittar med en läcker smak av kardemumma.

Recept: Kardemummasnittar

INGREDIENSER

Ca 28 st

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ¾ tsk bakpulver
  • 2 krm kardemummakärnor, mortlade
  • 1 msk ljus sirap

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop smör och strösocker till en mjuk massa i en skål. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem och sirapen i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.
  2. Dela degen i två delar och rulla dem till längder, ca 30 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
  3. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 min. Skär dem i sneda snitt medan de fortfarande är varma. Låt kardemummasnittarna kallna på plåten.

Kardemummasnittar

Fler härliga kakrecept:
Cookiesnittar
Chokladdoppade cookies
Päronsnitt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!