Kärleksmums är en kär klassiker som 
är mångas favorit och 
väldigt lätt att baka. Oerhört saftig chokladbottnen med en ljuvlig chokladglasyr och kokosflingor på toppen!

Recept: Kärleksmums

INGREDIENSER

20–24 bitar
Kärleksmums

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör, smält
  • 1 ½ dl mjölk

Glasyr

  • 4 ½ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 75 g smör, smält
  • 3 msk kakao
  • 2–3 msk kaffe
  • ev några droppar vatten

Garnering

  • kokos

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Rör ner 
det tillsammans med smör och mjölk. Blanda till en 
slät smet.
  3. Häll smeten i en smord 
och bröad långpanna, 
ca 30 x 40 cm.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 min. Låt den svalna i formen.
  5. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienser. Anpassa mängden kaffe efter tycke och smak. Tillsätt eventuellt lite vatten så att glasyren blir lagom bredbar.
  6. Bred ut glasyren jämnt på bottnen. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor. Tänk på att bottnen behöver svalna innan du brer på glasyren.

Tips! Det sagolikt goda grundreceptet på brownies kan du variera genom att tillsätta nötter, marshmallows, lakrits eller annat godis.

kärleksmums på tallrik

Baka de allra godaste kärleksmumsen.

Kan man frysa in kärleksmums?

Du kan utan problem frysa kärleksmumsen, gärna med bakplåtspapper mellan lagren så att de inte fastnar i varandra.