Kioskens ljusa havrebollar är perfekta godsaker till barnen som ofta inte gillar stark chokladsmak.

Recept: Kioskens ljusa havrebollar

INGREDIENSER

Ca 34 st havrebollar

  • 11–12 dl havregryn
  • 2 msk O’boy
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl kaffe
  • 250–300 g smör

Garnering

  • kokos

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda havregryn, O’boy, strö- och vaniljsocker i en bunke.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda allt med en elvisp.
  3. Trilla runda bollar och rulla dem i kokos.

Veganska havrebollar

För att göra havrebollarna veganska går det bra att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och mjölken mot sojamjölk.

Kioskens ljusa havrebollar på O'boy

Foto: Thomas Hjertén

Havrebollar – barnens favorit!