Kladdiga chokladmuffins med vispgrädde är en riktig hit! Servera muffinsen  med en klick vispgrädde. De gräddas för bästa resultat i en muffinsplåt.

Recept: Kladdiga mintchokladmuffins med vispgrädde

INGREDIENSER

Ca 10 st

  • 100 g mörk choklad, 70 procent
  • 3 ägg
  • 2 ¾ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl filmjölk
  • 1 tsk pepparmintsarom
  • ½–1 msk frystorkat kaffe
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 10 bitar After Eight

Garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • 10 bitar After Eight

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ ut 10 muffinsformar på en plåt, använd gärna en muffinsplåt.
  2. Smält chokladen över ett vattenbad.
  3. Vispa ägg, strö- och vaniljsocker vitt och pösigt.
  4. Smält smöret i en kastrull och rör ner filmjölk, pepparmintsarom samt kaffe. Rör ner smörblandningen i äggsmeten.
  5. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner det i smeten.
  6. Vänd ner chokladen i smeten och fördela smeten i formarna.
  7. Tryck ner en After Eight, bruten i bitar, i varje muffinsform.
  8. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 12–15 min, de ska fortfarande vara kladdiga.Låt dem svalna på ett galler.
  9. Vispa grädden och spritsa den på varje muffins. Toppa varje bakverk med en After Eight.