Kladdkaka de luxe med himmelsk mjölkchokladfudge som smakar kanel och kardemumma.

Baka en fantastiskt god kladdkaka de luxe med mjölkchoklad, kanel och kardemumma.

Recept: Kladdkaka de luxe

INGREDIENSER

8–10 bitar

  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ¼ tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl

Fudge

  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 msk sirap eller honung
  • 2 tsk mald kanel
  • 1 tsk hel kardemumma
  • 200 g mjölkchoklad, hackad

Garnering

  • vispgrädde
  • blåbär, färska

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, kakao, vaniljsocker och salt. Det kan se ut som att smeten skurit sig men den kommer att bli slät när alla ingredienser är i.
  3. Rör ner äggen, ett i taget, och till sist mjölet. Rör till en slät smet och häll den i formen. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 15–20 min. Den ska vara lite kladdig.
    Låt den svalna.
  4. Fudge: Koka upp grädde, sirap, kanel och mortlad kardemumma i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och blanda i chokladen. Rör tills den har smält.
  5. Bred ut fudgen över kakan och servera direkt eller när den är helt kall. Spritsa på grädde eller servera den vid sidan om. Dekorera kakan med blåbär.

Tips! Testa gärna att tillsätta en mosad banan i smeten.

På vår systersajt Allt om Mat hittar du fler recept på kladdkakor – i alla olika variationer!