En variant av den klassiska kladdkakan– här med ett läckert chokladkolatäcke.

Om du vill ha en traditionell kladdkaka utan glasyr kan du hoppa över den.

Recept: Kladdkaka med chokladkolakräm

10–12 bitar

4 ägg
6 dl strösocker
1 dl kakao
2 krm salt
2 msk vaniljsocker
200 g smör, smält
3 dl vetemjöl

Chokladkolatäcke
75 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker poröst.

3. Tillsätt kakao, salt, vaniljsocker, smör och mjöl. Rör ihop allt till en smet.

4. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.

5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25–30 min. Låt kakan kallna i formen.

6. Chokladkolatäcke: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 1 min.

7. Bryt chokladen i bitar och blanda ner det i smeten.

8. Häll chokladkolasmeten över kladdkakan.

9. Låt kakan stå svalt i några timmar.

Fler kladdkakor!
Vit kladdkaka
Kladdkaka de luxe med kardemummafudge
Kladdkaka med dajmgrädde

Ännu fler kladdkakor hittar du här!