Gör din kladdkaka extra lyxig med ett jordnötstäcke.

Ett läckert täcke gör kladdkakan mer spännande. Servera den med en klick grädde.

Recept: Kladdkaka med jordnötstäcke

12 bitar

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 100 g smör

Jordnötstäcke

  • 100 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 1 ½ dl salta jordnötter, hackade
  • 2 dl jordnötssmör

Garnering

  • 50 g mörk choklad, hackad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker ljust och luftigt.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål, vänd sedan ner dem i äggsmeten och rör till en jämn smet. Smält smöret och rör ner det i smeten.
  3.  Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20 min. Låt den svalna i formen.
  4. Jordnötstäcke: Smält smöret och blanda det med florsocker, jordnötter och jordnötssmör. Bred ut smeten jämnt över kladdkakan. Ställ kakan kallt en stund.
  5. Smält chokladen över vattenbad och ringla den över kladdkakan.
NUVARANDE Kladdkaka med jordnötstäcke
NÄSTA Pizza med äpple & camembert