Bjud på en vansinnigt god och maffig kladdkaka med ostbågar! 5:e mars är det Cheese Doodle Day, det vill säga ostbågens dag! Det måste vi såklart fira med en maffig kladdkaka med ostbågar!

 

Recept: Kladdkaka med ostbågar

  • 150 g smör
  • 150 g mjölkchoklad, grovhackad
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 krm salt
  • 2 msk kakao
  • 3 dl vetemjöl

Topping

  • ca ½ påse ostbågar
  • 400 g mjölkchoklad, grovhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Flytta kastrullen från plattan och lägg i mjölkchokladen. Låt den smälta sakta i smöret.
  2. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg, salt och kakao i kastrullen och rör om till en len smet. Sikta i vetemjölet. Häll smeten i en springform, ca 23 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min och låt kakan svalna.
  3. Topping: Täck kakan med valfri mängd ostbågar. Smält mjölkchokladen över vattenbad och häll över ostbågarna. Ställ kakan i kylen en stund så att chokladen stelnar. Garnera med krossade ostbågar.

 

Missa inte receptet på klassisk kladdig kladdkaka!

NUVARANDE Kladdkaka med ostbågar
NÄSTA Stekpannebröd med ruccola