Kladdkaka med päron & mintchoklad, det blir inte mycket godare än så.

Päron och mintchoklad är en läcker kombination. Den här kakan passar perfekt att servera som dessert tillsammans med lättvispad grädde.

8–10 bitar
100 g mintchoklad av god kvalitet
100 smör
4 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
2 päron 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten.

3. Sikta ner vaniljsocker, kakao och mjöl i smeten och rör ihop.

4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter.

5. Skala och skiva päronen. Stick ner dem i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen
i 25–30 min. Låt den kallna. Eftersom kakan innehåller smält choklad i smeten är den lös tills den kallnat. Även som kall är den något kladdig.