Chokladmättade läckerbitar som är en blandning mellan kladdkaka och cookies.

Läckra kakor som är segmjuka inuti och knapriga på ytan.

Recept: Kladdkakecookies

INGREDIENSER

Ca 25 st

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl kakao
  • 1 nypa salt
  • 150 g mörk choklad, smält
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ½ dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa smör, farinsocker och socker poröst i en bunke. Tillsätt äggen och vispa en stund till.
  2. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och choklad. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det i smeten. Låt smeten vila i kylen i ca 15 min. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Klicka ut ca 1 msk smet till varje kaka på en plåt med bakplåtspapper.  Lägg dem tätt isär eftersom kakorna flyter ut.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–13 min. Låt dem svalna på plåten.