Lättbakad, saftig kaka med en knäckig kokostopping sötad med farinsocker.

Lättbakad, saftig drömkaka med en knäckig kokostopping sötad med farinsocker.

12–14 bitar

4 ägg
3 dl strösocker
75 smör, smält
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl

Kokostopping
100 g smör
2 1/2 dl farinsocker
1/2 dl mjölk
125 g riven kokos

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.

2. Blanda smör och mjölk i en skål och rör ner det i äggsmeten. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Vänd ner det i äggsmeten.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 x 38 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Under tiden gör du toppingen.

4. Smält smöret och rör ner farinsockret. Tillsätt mjölk och kokos och rör ihop allt till en smet.

5. Ta ut kakan ur ugnen och höj ugnsvärmen till 220 grader. Bred ut toppingen över kakan och grädda den mitt i ugnen i 6–8 min.