Mumsig kladdkaka med ett härligt täcke av mörk choklad.

Klassisk kladdkaka!

Piffa upp kladdkakan med ett härligt täcke av mörk choklad på toppen.

Ca 12 bitar

150 g smör

3 dl strösocker
3 ägg
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker

Garnering
75 g mörk choklad, smält

florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
 Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 22–23 cm i diameter eller
18 x 25 cm, med löstagbar kant.
 Vill du ha en extra god kaka kan du bröa formen med kokos. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.
3. Låt kakan kallna i formen och bred ut smält choklad på toppen. Låt den stelna.
4. Pudra florsocker på kakan vid servering. Servera den med lättvispad grädde.
Tips!
Ersätt 1 msk av kakaon med 2 tsk pepparkakskrydda så får du en julig smak. Tillsätt även 3/4 dl frysta lingon till smeten före gräddning.

NUVARANDE Klassisk kladdkaka
NÄSTA Chokladpajer med kolasås och havssalt