Recept på frasiga våfflor med bakpulver och ägg.

På jakt efter ett recept utan ägg? Här hittar du vårt recept på våffelsmet utan ägg!

Recept: Klassiska frasvåfflor

INGREDIENSER

10–12 st

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 100 g smör, smält

Garnering

  • ca 3 dl vispgrädde
  • ca 1 dl hallon, färska
  • ca 1 dl blåbär, färska
  • florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda ihop vetemjöl, strösocker, salt och bak-pulver i en bunke. Tillsätt mjölk, ägg och smör. Vispa ihop allt till en slät smet. Låt smeten stå och svälla i kylen i ca 1 tim.
  2. Värm upp våffeljärnet.
  3. Smörj våffeljärnet med smör. Häll ca 1 dl smet per våffla. Grädda våfflorna tills de får en gyllenbrun färg.
  4. Servera våfflorna nygräddade med vispad grädde, färska hallon, jordgubbar och blåbär. Pudra över florsocker.
Klassiska frasvåfflor - våffeltårta

Vi valde att göra en liten tårta av tre våfflor. Spritsa grädde i fina toppar och garnera med färska bär.