Parmesanknäcke med getost, honung & rosmarin är en smaksensation – både knaprigt och lättbakat!

Recept: Knäckebröd med parmesan 

INGREDIENSER

1 plåt

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl maizena majsstärkelse
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • ½ dl linfrön
  • ½ tsk salt
  • ½ dl olja, neutral
  • 2 ½ dl vatten, kokhett
  • 50 g parmesan, riven

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda alla ingredienser, utom parmesan, i en skål.
  3. Häll ut smeten på plåten och bred ut den jämnt över hela bakplåtspapperet. Strö över osten.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen i 50–60 min. Låt det kallna och bryt det sedan i bitar.
Knäckebröd med parmesan, chevre och honung

Foto: Thomas Hjertén

Knaprigt, lättbakat knäcke med riven parmesan ovanpå.

Missa inte: Gott och lättbakat fröknäcke!

NUVARANDE Knäckebröd med parmesan
NÄSTA Tryffel med mörk choklad & hallon