Rustika knäckehjärtan som passar till buffé och frukost.

Rustika knäckehjärtan som passar både till buffé och frukost. Formen på dem kan du variera hur du vill.

Ca 40 st

25 g jäst
5 dl vatten, ljummet
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk kummin
½ tsk fänkål
2 dl vetemjöl
8–10 dl grovt rågmjöl

Dekoration
ev 1 dl sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den tillsammans med vatten och salt.

2. Stöt kummin och fänkål i en mortel. Tillsätt sedan kryddorna.

3. Tillsätt vetemjöl och rågmjöl. Se till att degen inte blir för hård, men ändå fast. Blanda väl, gärna i en assistent. Låt degen jäsa i ca 1 tim och 15 min.

4. Ta upp degen på ett bakbord och dela den i 4 delar. Kavla ut varje del riktigt tunt. Strö eventuellt lite sesamfrön på degen och kavla in dem. Stansa ut hjärtan och dra ett varv med en kruskavel över dem.

5. Lägg knäckebröden på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250 grader. Låt jäsa i 5–10 min. Grädda mitt i ugnen i 6–8 min. Låt dem kallna på ett galler.