Lättbakad och god jordgubbspaj med ett härligt knäckigt täcke.

Recept: Knäckig jordgubbspaj

INGREDIENSER

8–10  bitar

  • ca 300 g jordgubbar, färska eller frysta
  • 1–2 msk potatismjöl
  • ca ½ dl strösocker

Knäckigt täcke

  • 125 g smör, smält
  • ½ dl vispgrädde
  • 3/4 dl ljus sirap
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • ca 4 dl havregryn

Garnering

  • jordgubbar, skivade
  • florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skiva jordgubbarna och lägg dem i en pajform, ca 24 cm i diameter. Strö över potatismjöl och socker. Rör sedan om bland jordgubbarna.
  3. Blanda smör, grädde och sirap. Tillsätt alla torra ingredienser och rör ihop allt till en smulig deg.
  4. Smula degen över jordgubbarna och grädda pajen mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna.
  5. Garnera pajen med några jordgubbsskivor och pudra över lite florsocker. Servera gärna pajen med en klick vaniljglass eller vaniljsås.
Jordgubbspaj

Jordgubbspaj

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!