Saftig kaka med knäckigt och sött mandeltäcke.

Mjuk och saftig kaka med ett knäckigt täcke.

Ca 28 st

4 ägg
5 dl strösocker
1 msk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 nypa salt
6 dl vetemjöl
200 g smör, smält
2 ½ dl vatten

Knäcksmet
50 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 tsk vaniljsocker
125 g mandelspån

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner bakpulver, vaniljsocker, salt och mjöl.

2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vattnet. Rör ner den varma vätskan i smeten.

3 Häll smeten i en smord och bröad form, ca 25 x 35 cm. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min.

4. Knäcksmet: Smält smöret i en kastrull. Rör ner resten av ingredienserna och låt allt puttra i någon minut. Bred ut smeten på kakan och grädda den i ytterligare 5–10 min. Låt kakan svalna i formen. Skär den sedan i rutor.