Läckra saffranskakor med god choklad i mitten.

Läckra saffranskakor med god choklad i mitten.

Recept: Knapriga saffranskakor med choklad

INGREDIENSER

Ca 50 st

Saffranskakor

  • 1/2 g saffran
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk vispgrädde
  • ca 5 dl vetemjöl

Garnering

  • ca 100 g mjölkchoklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda saffran och socker i en skål. Tillsätt smör, grädde och mjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg. Låt den vila i en plastpåse i kylskåpet i ca 1 tim. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela degen i fyra bitar. Rulla dem till längder, 25–30 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör en skåra i mitten av degen där chokladen ska läggas efter gräddningen.
  3. Grädda längderna mitt  i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på plåten.
  4. Smält chokladen över vattenbad och ringla den i skåran på längderna. Låt chokladen stelna innan du skär längderna i sneda bitar med en riktigt vass kniv.