Få bomberna att spraka med tomtebloss.

Läckra små bollar med smak av kola, choklad och kokos.

Ca 50 st

50 g smör, rumsvarmt
2 dl vispgrädde
½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
200 g kokos

Garnering

175 g blockchoklad, ljus eller mörk
chokladströssel, valfritt
lakritsremmar eller liknande (till stubintråd)

GÖR SÅ HÄR
1. Rör ihop smör, grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp smeten och låt den koka under omrörning i 5–7 min.

2. Ta kastrullen från värmen och blanda ner kokos.

3. Bred ut smeten på en avlång plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ den kallt, gärna i kylen, i 4 tim eller över natten.

4. Forma små kulor av smeten.

5. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Doppa kulorna i den smälta chokladen. Rulla några i strössel. Låt kokosbomberna stelna klart i kylen.

6. Dekorera med en stubintråd av till exempel lakritsremmar.

 

MER INSPIRATION

Skepp ohoj! Dags för ett riktigt sjöslag!

Skepp ohoj! Dags för ett riktigt sjöslag!

Tips på dekorationer, lekar mm 

Fler recept med pirattema

NUVARANDE Kokosbomber till piratkalaset!
NÄSTA Sjörövardrömmar till piratkalaset!