Läcker kaka med kokossmak och syrlig lemon curd. En len och saftig kaka där lemon curden bryter fint mot den söta kokosen.

Recept:  Kokoskaka med lemon curd

INGREDIENSER

Ca 16 bitar

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 ½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 100 g riven kokos
  • 1 dl lemon curd

Topping

  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g kesella vanilj
  • 1 passionsfrukt
  • ev ½ dl hyvlad kokos

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker tills det blir vitt.
  2. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner crème fraiche.
  3. Blanda bakpulver, vetemjöl och kokosflingor. Rör försiktigt ner det i smeten.
  4. Smöra en större sockerkaksform, ca 2 liter. Häll i smeten. Ringla ut lemon curd i smeten.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 min. Eftersom den är så saftig tar den lite längre tid att grädda. Låt svalna något.
  6. Vispa grädden. Blanda den med kesellan. Bred eller ringla gräddblandningen över kakan.
  7. Toppa med passionsfruktskärnor och eventuellt hyvlad kokos.
Kokoskaka med lemon curd

Kakan har ett fluffigt gräddtäcke och passionsfruktskärnor på toppen.