En läcker kokoskaka toppad med choklad, hyvlad kokos och rivet apelsinskal.

En läcker kokoskaka toppad  med choklad, hyvlad kokos och rivet apelsinskal.

8–10 bitar

150 g smör
4 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl riven kokos
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Glasyr
100 g mörk choklad, 55 procent
1 dl vispgrädde

Garnering
hyvlad kokos
1 apelsin, rivet skal

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form,
minst 1 ½ liter.

2. Smält smöret försiktigt. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.

3. Vänd ner kokos och smör i äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen.

6. Glasyr: Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan, lägg i chokladen och rör till en jämn glasyr. Låt den svalna.

7. Garnera den avsvalnade kakan med glasyren. Garnera den med hyvlad kokos och rivet apelsinskal.