En läcker paj med fluffigt, frasigt marängtäcke.

Recept: Kokospaj med marängtopp

INGREDIENSER

Ca 16 bitar

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl kokosmjölk

Marängtopp

  • 3 äggvitor, rumsvarma
  • 1/2 krm ättika eller pressad citron
  • 2 dl strösocker

Dekoration

  • 1 ask färska hallon
  • 1/2 dl hyvlad kokos
  • 1–2 msk florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och fluffigt.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Rör sedan försiktigt ner det i äggsmeten.
  3. Rör eller vispa kokosmjölken så att eventuella klumpar löses upp. Blanda ner den i smeten. Häll i en smörad paj- eller springform, ca 25 cm i diameter.
  4. Vispa äggvitorna med ättika till ett hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt vispa hela tiden. När allt socker är i och smeten blivit så hård att du kan vända skålen upp och ner är marängen klar. Bred ut eller spritsa den över kakan.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Lägg eventuellt över folie om marängen börjar bli brun.
  6. Låt kakan svalna. Toppa kakan med hallon och kokos. Pudra över florsocker.
Kokospaj med marängtopp

Foto: Christina Sundien

Ställ fram pajen på bordet och låt alla förse sig med en bit.

Missa inte: Enkelt grundrecept på pajdeg!

 

NUVARANDE Kokospaj med marängtopp
NÄSTA De lux-bitar