Läckra småkakor för alla som tycker om kokos.

Recept: Kokossnittar

INGREDIENSER

36–40 st

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ¼ dl strösocker
  • ¾ dl riven kokos

Garnering

  • riven kokos
  • 30 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en deg.
  2. Dela degen i två delar och rulla ut dem till längder, ca 30 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något och strö över riven kokos. Tryck till lite så den fastnar.
  3. Grädda längderna mitt i ugnen i 14–16 min. Skär kakorna i sneda bitar, ca 2 cm breda, direkt när de kommer ut från ugnen. Låt dem kallna på plåten. Ringla smält choklad över kakorna.
kokossnittar med smält choklad

Läckert spröda kokossnittar som fullkomligt smälter i munnen.

NUVARANDE Kokossnittar
NÄSTA Så gör du en marsipanros