Kokostosca med en saftig botten som smakar kladdkaka. Den i kombination med kokosglasyr blir en oemotståndlig smakupplevelse.

Recept: Kokostosca

INGREDIENSER

40 bitar

Kladdkakebotten

  • 175 g smör
  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 8 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt

Toscasmet

  • 75 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl sirap
  • 200 g kokos

KOKOSTOSCA – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda mjölblandningen med smör och äggsmet.
  3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 12–15 min.
  5. Blanda alla ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Koka upp smeten under omrörning.
  6. Bred smeten över den nygräddade botten och grädda i ytterligare 10 min. Låt kakan kallna och skär den i bitar.