Kolabakelse med knäckig botten och kolakräm.

Kolabakelse med söt kolakräm som passar perfekt till den knäckiga Daimbottnen.

Recept: Kolabakelse

INGREDIENSER

25–30 st

Dulce de leche (kolakräm)

  • 1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 497 g

Daimbotten

  • 3 ägg
  • 2 msk farinsocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 3 dubbla Daim (à 56 g)

Dekoration

  • 3 dl vispgrädde
  • mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR:

  1. Kolakräm: Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt burken småkoka i ca 2 ½ tim utan lock på kastrullen. Se till att vattnet täcker hela tiden.
  2. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa äggen och farinsockret ljust och luftigt. Tillsätt sirap, vaniljsocker, mjöl och kakao.
  4. Grovhacka Daimen och blanda ner den i smeten. Bred ut smeten till en rektangel, ca 25 x 40 cm, på en plåt med bakplåtspapper.  Grädda kakan mitt i ugnen i 16–20 min.
  5. Stansa ut hjärtformade bakelser med en pepparkaksform. Bred kolakräm på hjärtana.
  6. Vispa grädden och spritsa den på kolakrämen.
  7. Ringla smält choklad över grädden. Ställ bakelserna i ett kylskåp fram till servering.