Förföriskt goda jordnötsbitar med choklad.

Recept: Jordnötsbitar

INGREDIENSER

Ca 35 st

  • 1 ½ dl brun farin
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 100 g mörk choklad

Glasyr

  • 75 g smör
  • 75 g mörk choklad
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl salta jordnötter, grovt hackade

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör farin, socker, smör och jordnötssmör smidigt. Rör ner ägget i smeten.
  2. Hacka chokladen grovt och blanda den med mjöl och bikarbonat. Blanda ner det i smörsmeten.
  3. Bred ut smeten i en mindre långpanna med bakplåtspapper, ca 25 x 35 cm.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min.
  5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen, blanda ner chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt flor- och vaniljsocker och rör om.
  6. Bred glasyren över den något avsvalnade kakan. Strö jordnötter över. Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor.

Fler recept på rutor i långpanna hittar du här