Snabba, roliga och goda pannkaksbollar! Kan fyllas med det godaste du vet!

Pannkaksbollar, eller aebleskiver, kan ätas som de är eller fyllas med sylt eller Nutella.

Pannkaksbollar-med-nutella

pannkaksbollar

132 g vetemjöl (ca 2 1/3 dl)
1 tsk bakpulver
en nypa salt
1 ½ tsk socker
2 ägg, separerade
236 g mjölk (ca 2 1/3 dl)
3 msk smält smör

Fyllning
sylt som du gillar eller t ex nutella (recept på hemmagjord nutella finns här)
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda  vetemjöl, bakpulver, salt och socker.

2. Vispa äggulor, mjölk och smält smör. Tillsätt mjölmixen och blanda.

3. Vispa äggvitorna till toppar formas. Vänd ner dem i smeten.

4. Värm munkpannan på medelvärme och lägg 1 tsk smör i varje hål.

5. Lägg i 1 msk smet när smöret bubblar,1 tsk sylt i smeten och sedan mer smet så den når upp till kanten på munkpannan.

6. Stek i 3-5 minuter och vänd med hjälp av en gaffel eller en sticka. Det här är ett lite knivigt moment men man blir bättre på det allt eftersom! Stek 2-3 minuter till.

7. Lägg över på en tallrik och håll varma till servering. Pudra med florsocker precis innan servering.

Munkpanna
En nyanvänd munkpanna 🙂 En bra-att-ha-pryl om man gillar munkar och pannkaksbollar!

Pannkaksbollar

Mitt mittenhål blir alldeles för varmt så det hoppar jag över. Här har jag lagt i första matskeden med smet, en klick nutella och efter bilden togs klickades ½ msk smet över nutellan – det är viktigt att inte glömma! Utan pannkakssmet ovanpå blir det rejält kletigt och bränt i pannan – jag vet för jag har provat 🙂