Spröd mördeg med söta korinter bildar denna tidlösa småkaka.

Recept: Korintkakor

INGREDIENSER

Ca 30 st

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • ¾ dl strösocker
  • 2 dl korinter, sköljda & torkade
  • 4 ½ dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och strösocker vitt. Tillsätt korinterna och vetemjölet.
  2. Arbeta ihop degen och forma den till runda bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till kakorna med en gaffel.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna på ett galler.
Korintkakor

Att stapla kakorna på höjden är ett effektfullt sätt att servera.

Sugen på att baka fler småkakor?
Strasskakor med mandel
Hallongrottor med lime
Chokladdoppade cookies

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!