Recept: Krispigt rosmarinknäcke
INGREDIENSER
Ca 25 bitar
- ½ dl solrosfrön
- ½ dl linfrön
- ½ dl sesamfrön
- ½ dl pumpakärnor
- ½ dl chiafrön
- 1 tsk torkad rosmarin (eller
- 1 msk färsk)
- 2 dl majsmjöl
- ½ tsk salt
- ½ dl rapsolja
- 2 dl vatten, kokhett
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör ihop allt till en kladdig deg.
- Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Dra bort det övre pappret och lägg det undre med degen på en plåt.
- Skär försiktigt degen i ett rutmönster, ca 25 bitar, med en degskrapa eller en vass kniv.
- Grädda brödet mitt i ugnen i ca 1 tim. Låt det stå kvar i eftervärmen om det fortfarande är mjukt i mitten.

Foto: ROGER OLSSON
Knäckebröd med rosmarin.
Missa inte: Gott och lättbakat fröknäcke!