Rosmarin ger det knapriga fröknäcket en härlig smak.

Recept: Krispigt rosmarinknäcke

INGREDIENSER

Ca 25 bitar

  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ dl chiafrön
  • 1 tsk torkad rosmarin (eller
  • 1 msk färsk)
  • 2 dl majsmjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ dl rapsolja
  • 2 dl vatten, kokhett

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör ihop allt till en kladdig deg.
  2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Dra bort det övre pappret och lägg det undre med degen på en plåt.
  3. Skär försiktigt degen i ett rutmönster, ca 25 bitar, med en degskrapa eller en vass kniv.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 1 tim. Låt det stå kvar i eftervärmen om det fortfarande är mjukt i mitten.
Krispigt rosmarinknäcke

Foto: ROGER OLSSON

Knäckebröd med rosmarin.

 

Missa inte: Gott och lättbakat fröknäcke!

NUVARANDE Krispigt rosmarinknäcke
NÄSTA Aprikosgalette