Saftig kaka med mandel och potatis.

Recept: Kronans kaka

Saftig kaka med mald mandel och pressad potatis i smeten.

Ca 12 bitar

  • 150 g sötmandel
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • ¾ dl vetemjöl
  • ca 200 g kokt potatis, pressad
  • 125 g smör, smält
  • ½ citron, rivet skal

Garnering

  • florsocker
  • rivet citronskal

KRONANS KAKA – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skålla, skala och mal mandeln.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
  3. Blanda ihop bakpulver och vetemjöl och tillsätt det i äggsmeten med mandeln, potatisen, smör och citronskal. Vispa ihop allt till en slät smet.
  4. Häll smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Grädda kakan längst ner i ugnen i 50–55 min. Låt den svalna i formen.
  5. Pudra över florsocker och strö lite rivet citronskal på kakan innan servering.
 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!