Krusbär under marängtäcke är en härlig sommarpaj.

Krusbär under marängtäcke gör det mödan värt att kämpa med de taggiga buskarna. Njut av de syrliga bären som gömmer sig under det söta täcket av maräng – en perfekt kombo!

10–12 bitar

4 dl vetemjöl
4 msk råsocker
100 g smält smör
1 ägg, uppvispat

Fyllning
1 liter snoppade krusbär
2 msk potatismjöl
1 dl råsocker

Maräng
3 äggvitor
2 dl strösocker
½ tsk ättika

Garnering
½ dl mandelsplitter eller mandelspån

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda mjöl och råsocker. Rör i det smälta smöret och det uppvispade ägget. Tryck ut degen i en pajform, 26–28 cm i diameter. Ställ formen i kylen i ca 1 tim.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10–12 min.

3. Fördela krusbären i pajformen och sikta över potatismjöl och socker. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den sedan svalna helt.

4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i sockret, lite i taget, till en blank och seg maräng. Vispa till sist i ättikan. Fördela marängen över bären. Strö över mandelsplitter eller mandelspån.

5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 10 min så att marängen får lite färg.