Pepparkakor med mycket smak av pomerans. Degen är lättkavlad och håller ihop bra.

Recept: Kryddiga pepparkakor

INGREDIENSER

Ca 150 st

  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • ev ½ tsk cedroolja
  • 1 ½ msk mald kanel
  • 1 msk malda nejlikor
  • 1 ½ tsk malda pomeransskal
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 6 ½–7 ½ dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa smör och socker vitt. Tillsätt sirap och eventuellt cedroolja.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Tillsätt smörblandningen och knåda till en smidig deg.
  3. Dela degen i två bitar och lägg dem i plastfolie i kylen i 1 dygn eller över natten. Låt degen mjukna i rumstemperatur i minst 1 tim innan den bakas ut.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och stansa ut figurerna. Grädda peppar-kakorna mitt i ugnen i 5–7 min.
kryddiga pepparkakor med stansad text 100 % homemade

Foto: CECILIA MÖLLER

De här pepparkakorna har en stansad text.

NUVARANDE Kryddiga pepparkakor
NÄSTA Marängkransar