Kullakakor – en mördegskaka med frasigt god nötig maräng på toppen. Baka små minibakelser av mördeg och maräng!

Recept: Kullakakor

INGREDIENSER

Ca 20 st

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 100 g hasselnötter, malda

Garnering

  • 20 hasselnötter

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda smör, socker, äggulor, mjöl och vaniljsocker. Arbeta ihop ingredienserna och forma degen till en rulle.
  3. Skär rullen i 20 bitar och lägg dem i vanliga bullformar av papper.
  4. Maräng: Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sockret lite i taget till en fast marängsmet.
  5. Blanda ner de malda nötterna. Klicka marängsmet ovanpå degen i formarna. Garnera med en hasselnöt.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 30–40 min.