Superenkelt och supergott långpannebröd med sesamfrön

Tunt långpannebröd med sesamfrön som bara ska jäsa en gång – så enkelt och så gott!

12–14 bitar

25 g jäst
2 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
1 tsk salt
5–6 dl vetemjöl

Garnering
olivolja
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
2. Kavla ut degen, ca ½ cm tjock, på en plåt med bakplåtspapper. Låt den
jäsa under bakduk i 45 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Tryck hål med pekfingret över hela degytan. Pensla på olja och strö över sesamfrön.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i 8–12 min eller tills det har fått fin färg. Låt det svalna på ett galler.