Smaksätt skorporna med blommig lavendel.

Goda skorpor med smak av lavendel, choklad och nötter.

Ca 40 st

75 g hasselnötter
75 g sötmandel
100 g mörk choklad
1 tsk lavendelblommor
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 dl honung
1 ägg
6 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
ev 1 msk likör eller konjak

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka nötter, mandel och choklad.
2. Smula lavendelblommorna väl. Rör det mjuka smöret, sockret och honungen vitt och poröst. Rör ner ägget.
3. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda det med övriga ingredienser.
4. Forma 6 längder av degen. Med lite mjöl på händerna går det lättare.
5. Lägg 3 längder på varje smord plåt. Platta till dem något med handen. Grädda i 12–15 min.
Ta ut plåten och låt svalna i ca 10 min.
6. Sätt ugnen på 125 grader. Skär längderna i sneda bitar med en vass kniv. Sära lite på bitarna och grädda i ytterligare ca 25 min.