Bjud på små nätta bakelser med två goda fyllningar. Bjud på små fina lax- & räkbakelser med två goda fyllningar.

Recept: Lax- & räkbakelser

INGREDIENSER

6 st  lax- & räkbakelser

  • 18 skivor landgångsbröd (se recept i faktaruta)

Fyllning 1

  • 250 g varmrökt lax
  • 150 g färskost, t ex Philadelphia
  • ½ dl purjolök, hackad
  • 2 dl dill, hackad
  • 1 msk pepparrot på tub
  • ½ citron, saften
  • svartpeppar, nymald

Fyllning 2

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 ½ dl inlagd gurka, hackad
  • 1 msk kapris, hackad
  • 2 msk gräslök, hackad
  • svartpeppar

Garnering

  • 600 g räkor med skal
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 burk röd tångkaviar
  • krasse

GÖR SÅ HÄR:

  1. Stansa ut 18 rundlar ur brödskivorna.
  2. Rör ihop ingredienserna till fyllning 1.
  3. Rör ihop ingredienserna till fyllning 2.
  4. Bred på fyllning 1 på sex brödrundlar. Bygg på med en skiva bröd och bred på fyllning 2. Lägg på en sista brödskiva.
  5. Garnering: Skala räkorna. Fördela yoghurten på toppen av bakelserna och garnera med räkor, kaviar och krasse.
Lax- & räkbakelser med rom

Havets läckerheter fyller de här fräscha bakelserna.