Ljuvligt god och saftig kaka med hallon och lime.

Ljuvligt god och saftig kaka med hallon och lime.

10–12 bitar

125 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 krm salt
1 ½ dl filmjölk
1 lime, rivet skal
2 msk limesaft, färskpressad
2–3 dl hallon, färska eller frysta

Glasyr
3 dl florsocker
1–2 tsk rivet limeskal
2–3 msk limesaft, färskpressad

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform, ca 2 liter.

2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.

3. Blanda mjöl, bikarbonat och salt. Blanda ner det tillsammans med filmjölken i smeten.

4. Tillsätt limeskal och saft och rör till en jämn smet.

5. Fördela hälften av smeten i formen. Strö över hälften av hallonen, därefter resten av smeten och till sist resten av hallonen.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Känn med en sticka så att den är färdiggräddad. Låt den svalna något i formen innan den stjälps upp. Låt kakan svalna helt.

7. Blanda ingredienserna till glasyren, som ska bli tjock men ändå rinnande. Ringla den över kakan. Garnera eventuellt med lite extra rivet limeskal och färska hallon.

Tips på hur du lyckas med sockerkakan hittar du här